Ön is profitálhat a világon egyedülálló fejlesztésből

A Békés megyei csúcstechnológiájú erőmű környezetbarát módon, üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül termel elektromos- és hőenergiát, melyet a jelenleginél sokkal kedvezőbb feltételekkel kínál majd a környékbeli vállalkozások számára.

A Kárpát-medence geológiai adottságai optimális körülményeket biztosítanak egy EGS erőmű építéséhez, ezen belül is a Battonyai hátság adottságai a legjobbak Magyarországon. A kivitelezés során számítunk majd a helyi vállalkozók együttműködésére és bízunk benne, hogy az ön cége is profitálhat ebből az országosan és nemzetközileg is jelentős fejlesztésből.

Milyen előnyökkel járhat a helyi vállalkozások számára az erőmű építése?
  • A nagyszabású beruházás során nemcsak erőműfejlesztés, de gazdaság- és térségfejlesztés is zajlik. Ez mindenképpen munkalehetőséget jelent a helyi vállalkozóknak és munkavállalóknak egyaránt.
  • Az erőmű megvalósítása, az ebben történő közreműködés hosszabb távon további gazdasági előnyökkel járhat, például új vállalatok betelepülése vagy további fejlesztések révén, melyek újabb munkahelyeket teremthetnek.
  • Az erőműben az áramtermelés mellett olyan hő is keletkezik, melyet fűtésre és ipari felhasználásra is használni lehet. A környező települések, illetve üvegházak, terményszárítók és egyéb magas ipari hőigényű létesítmények ezzel az olcsó energiával gazdaságosan működtethetővé válnak. Ez jelentősen csökkenti majd a helyi mezőgazdasági és ipari termelők költségeit.
Milyen kockázatokkal lehet számolni az építkezés során?
  • Az erőmű építése a legújabb technológiával valósul meg, mellyel nem tapasztaltak károsodást azokban az országokban, ahol ilyen technológiát használtak.
  • A kivitelezés és a fúrások szigorú biztonsági szabályok és nemzetközi standardok szerint zajlanak majd. Legnagyobb valószínűséggel semmilyen érezhető hatása nem lesz az építkezésnek. Legrosszabb esetben az építkezés alatt tapasztalt földmozgás ahhoz hasonlít, mint amikor egy vonat halad el a közelben. Nem robbantásos, hanem repesztéses technológiát használunk a kutak fúrásához és a tározóterület kialakításához.
  • A fúrás legfeljebb egy 1,5-2 hektárnyi területet érint, amelyet a kivitelezés után teljesen helyreállítunk. . Az érintett területen a termőföldet külön tároljuk, hogy később vissza lehessen állítani az eredeti állapotot. Semmilyen maradandó környezeti és mezőgazdasági hatással nem jár az építkezés, az esetleges károkért természetesen konzorcium teljes mértékben helytáll.
Alvállalkozókat keresünk

Amennyiben alvállalkozóként részt venne a beruházásban, töltse ki online adatlapunkat. Hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot.
A beruházásról további információkat a projekt helyzetkép menüpont alatt talál.