A globális felmelegedés mindannyiunk jövőjét komolyan veszélyezteti és közvetlen okai között szerepel a légkör megnövekedett szén-dioxid koncentrációjának üvegházhatása. Nemzetközi és nemzeti szinten is elindult az a folyamat, melynek célja a szén-dioxid kibocsátásának csökkentése, amit nagyban elősegíthet az alternatív megújuló energiaforrások intenzívebb felhasználása. A környezetbarát energiaforrások fontosságát és kiemelkedő szerepét felismerve az EU-FIRE Kft. szakértő csapata a magyarországi geotermális kutatások és felmérések aktív szereplője, élenjáró képviselője lett.

Az innovatív geotermikus erőmű megépítésére létrejött EU-FIRE EGS Hungary konzorcium elkötelezett amellett, hogy a geotermális energia által kínált lehetőségeket kihasználva mihamarabb egy új, környezetbarát energiaforrás felhasználását biztosítsuk Magyarországon.

Az EGS erőmű minden tekintetben megfelel az EU-FIRE Kft. által megfogalmazott értékeknek és üzleti filozófiának.

Társadalmi felelősségvállalás

Arra törekszünk, hogy javítsuk az emberek életminőséget egy egészséges, biztonságos és fenntartható környezet érdekében. Az EGS erőmű felépítése ezt a célkitűzésünket maximálisan támogatja.

Innováció

Kiemelten fontos számunkra, hogy képesek legyünk megújulni, egyik legfontosabb mozgatóerőnk az innováció. A Békés megyei erőmű a világ egyik leginnovatívabb megoldása a megújuló energia felhasználásra, ezért tökéletesen illeszkedik üzleti filozófiánkba.

Együttműködés, bizalom

Elkötelezett együttműködésben dolgozunk partnereinkkel, jelen esetben Békés megyei önkormányzatokkal, helyi vállalkozókkal, a geotermikus energia szakértőivel és a helyi lakossággal. Olyan közös célokat és megoldásokat kínálunk, melyek partnereinket is hozzásegítik céljaik eléréséhez.